Od dekadence ke konvenci: vybraná díla Emanuela z Lešehradu - Štěpánková, Vendula (2007)
Diplomová práce je příspěvkem k poznání básnického a prozaického díla Emanuela z Lešehradu (1877-1955). Cílem této práce je postihnout charakteristické rysy jeho prvních dvou děl, dekadentních básnických sbírek Smutné kraje a Květy samoty. Dále analyzuje Lešehradovu novelu Matilda Erhartová. Diplomová práce rovněž představuje kritické ohlasy na autorovo dílo.