Reflexe dvorské kultury v Dalimilově kronice a v Kronice o Erikovi - Kočová, Vendula (2007)
Práce srovnává dvě středověké kroniky - českou Dalimilovu kroniku a švédskou Kroniku o Erikovi, a to z hlediska reflexe dvorské kultury. V první části jsou díla zasazena do kulturně-historického kontextu, druhá část se prostřednictvím rozboru motivů, typických pro kurtoazii, zabývá reflexí fenoménu dvorské kultury. Třetí část je syntézou získaných poznatků.