Dívčí román 90. let 20. století a komerce - Hrdličková, Marcela; Nováková, Luisa, 1971-; Masarykova univerzita. Ústav české literatury a knihovnictví (2007)
Dívčí román zažil v 90. letech boom. Tituly tohoto žánrového typu obsazovaly první příčky čtenářských anket, jeho nejznámější představitelka dosáhla čísel, která odpovídají bestsellerům. Tato práce se věnuje příčinám úspěchu dívčích románků i projevům komerce v nich.
The Novels for Girls were very successful in 90's of 20th Century. The books by Lenka Lanczová became bestsellers. This Work deals with the Causes of their Success and the Denotations of Commercion in them.
Vedoucí práce: Luisa Nováková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007.
Keywords: Lanczová, Lenka, -- 1964-; 20. století; literatura pro dívky -- Česko -- 20. století; česká próza -- 20. století; girls’ literature -- Czechia -- 20th century; Czech prose literature -- 20th century; bakalářské práce; bachelor's theses