Odpovědnost zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli - Vojtěchová, Jana; Hrabcová, Dana; Masarykova univerzita. Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení (2007)
Bakalářská práce se zabývá rozborem odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli podle zákoníku práce. Vysvětluje jednotlivé typy odpovědnosti zaměstance za škodu a stanovení náhrady a uvádí příklady z judikatury, které slouží pro lepší pochopení aplikace příslušných ustanovení.
The minor thesis deals with the liability of the employee for the damage caused to the employer, according to the Labour Code of the Czech Republic. While listing all types of liability for damage, the work also points out some of the important judicial decisions relevant for the topic.
Vedoucí práce: Dana Hrabcová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: odpovědnost za škodu; pracovní právo; labor laws and legislation; liability for damages; bakalářské práce