Františka Bílka teorie umělecké tvorby - Křepela, Pavel, 1969- (2007)
Předkládaná práce se pokouší vymezit základní přehled úvah významného české umělce přelomu století Františka Bílka o funkci a podstatě umělecké tvorby. Bílkovo dílo, ať již z hlediska výtvarné tvorby či literárních textů, v nichž naznačoval hluboké promýšlení uvedených tématických osnov, stojí v kontextu české umění přelomu 19. a 20. století jako významný jev