Principy odměňování závislé práce a funkce mzdy - Nevrlá, Jana (2007)
Bakalářská práce pojednává o závislé práci, za níž podle zákoníku práce náleží mzda, plat nebo odměna z dohody. Především jsem se snažila zdůraznit spravedlivou odměnu jako stejnou odměnu za stejnou práci nebo práci stejné hodnoty. V neposlení řadě jsem se pokusila vystihnout základní rozdíly, jež se projevují při odměňování v rozpočtové sféře a v podnikatelské sféře.