Pracovní doba a přestávky v práci - Křivánková, Jana (2007)
Tato práce se zabývá pracovní dobou a přestávkami v práci. Je rozdělena do šesti částí, první zmiňuje pokrok v pracovní době a přestávkách v práci v historii, druhá je o vztahu mezi českým a evropským pracovním právem, třetí popisuje pracovněprávní vztahy. Část čtvrtá - pracovní doba a pátá část - přestávky v práci jsou nejrozsáhlejší a tvoří meritum této práce. Poslední část popisuje rozdíly mezi starým a novým zákoníkem práce.