Český body-art sedmdesátých let - Šmardová, Lucie (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá českým uměním body-artu v sedmdesátých letech. Věnuje se zejména otázkám terminologie, tzn. pojmům akce, piece, body-art. Samostatnou kapitolu tvoří otázka informovanosti a způsoby komunikace, popsání dobového klimatu a celkového kontextu. Další oblastí je stručné seznámení s prací Karla Milera, Petra Štembery a Jana Mlčocha. Další kapitolu tvoří publikum, které akce navštěvovalo.