Nástin vývoje databází pro oblast knihovnictví a informační vědy a jejich současný stav: analýza vyhledávacích možností vybraných databází - Šturmová, Lucie (2007)
Bakalářská diplomová práce „Nástin vývoje databází pro oblast knihovnictví a informační vědy a jejich současný stav: analýza vyhledávacích možností vybraných databází (LISA, ISTA, LLIS)“ si klade za cíl představit databáze jak v širším slova smyslu, co to vlastně databáze jsou, jaká je jejich základní terminologie a jaká byla jejich historie. Tak i na konkrétních databázích - LISA, ISTA a LLIS. Další kapitoly budou již zaměřeny na jednotlivé databáze od jejich vzniku, vývoje až po současný stav. V těchto kapitolách budou také přestaveny principy vyhledávání jednotlivých databází. V poslední části budou databáze hodnoceny podle mnou předem stanovených kritérií.