Folksonomie - Vaishar, Antonín (2007)
Práce popisuje Folksonomii - nové schéma kategorizace obsahu internetu, které je součástí fenoménu Web 2.0. Kromě představení folksonomií a jejich vlastností dochází ke srovnání s klasickými klasifikačními schématy a zhodnocení výhod a nevýhod. Dále se práce zabývá možnostmi folksonomií v knihovní praxi a social bookmarkingem jakožto nejčastejší aplikací folksonomií. Je pamatováno také na social bookmarking v rámci českého internetu.