Role knihoven ve vztahu k trendům vývoje elektronických informačních zdrojů - Suchánková, Lenka (2007)
Bakalářská diplomová práce „Role knihoven ve vztahu k trendům vývoje elektronických informačních zdrojů“ pojednává o měnící se roli knihoven a knihovníků v době rozmachu elektronických informačních zdrojů a elektronického publikování. Strukturu práce lze rozdělit do pěti základních částí. Práce popisuje základní terminologii elektronických informačních zdrojů. Vysvětluje, jaké jsou dopady využívání elektronických zdrojů na knihovnickou praxi. Zabývá se moderními službami knihoven v souvislosti s rozvojem elektronických zdrojů. Podává přehled toho, kde jinde lze získat přístup k elektronickým dokumentům. V závěrečné části jsou analyzovány rozhovory s pracovníky různých typů knihoven, vztahující se k této problematice.