Zřizování českých menšinových obecných škol na Ústecku v letech 1867-1930 (se zřetelem na komunikaci mezi jednotlivými subjekty) - Šimáně, Michal, 1982- (2007)
Tato práce se snaží vysvětlit zřizování českých obecných menšinových škol na Ústecku. Zřetel je kladen především na postihnutí komunikace mezi jednotlivými subjekty tohoto zřizování, a to v období let 1867 a 1930.