Zásada rovného zacházení a zákazu diskriminace v českém pracovním právu - Škaroupková, Jana (2007)
Moje bakalářská práce je zaměřena na diskriminaci především v pracovním právu. Je rozdělena do několika částí, z níž první část se zabývá obecnou diskriminací a diskriminací v praktickém životě. Další část mé práce je zaměřena na antidiskriminační zákon a s ním související směrnice Evropského společenství. V poslední části této práce je rozebráno rovné zacházení mezi muži a ženami, které úzce souvisí s danou problematikou diskriminace.