Mateřská a rodičovská dovolená=Maternity and parental leave - Jurčová, Kateřina (2007)
Cílem bakalářské práce je poskytnout základní informace o mateřské a rodičovské dovolené, a to jak z pohledu pracovního práva, tak i z pohledu práva sociálního zabezpečení. V úvodu práce je vyložena podstata a význam ochranné funkce pracovního práva a práva sociálního zabezpečení. Další část práce se zabývá základními sociálními právy zakotvenými v Listině základních práv a svobod, zejména na zvláštní pracovní podmínky žen a jejich ochranu.