Principy rodinného práva - Bartošová, Michaela (2007)
Předmětem diplomové práce je výklad základních principů, které se promítají do veškerých rodinněprávních vztahů. Těmito principy jsou blaho dítěte, rovnost subjektů a vzájemná pomoc. První kapitoly obsahují výklad základních pojmů, které jsou pro tuto práci klíčové, a sice pojmu rodinné právo a pojmu právní princip. Následující část se snaží nastínit vývoj rodinného práva na našem území a formulovat základní principy, z nichž úprava tohoto odvětví v jednotlivých historických etapách vycházela.