Občanskoprávní aspekty domácího násilí - Homolová, Barbara (2007)
Práce se věnuje občanskoprávním aspektům domácího násilí, což je závažný a široce rozšířený společenský problém. Má devastující dopad na všechny zúčastněné, zejména na oběť přímou (nejčastěji ženu), ale i na oběti nepřímé, jimiž bývají děti jako svědci domácího násilí mezi svými rodiči. V souvislosti s řešením vztahů poznamenaných domácím násilím často narážíme na potřebu vypořádat otázku rozvodu, majetkového vypořádání mezi obětí a pachatelem, bytovou otázku a problém svěřování dětí do péče.