Úlohy na celou a necelou část reálného čísla - Pohanka, Jakub (2007)
Tato práce je sbírkou příkladů. Jsou v ní zahrnuty příklady na celou a necelou část reálného čísla, dále obsahuje příklady a důkazy některých Kroneckerových vět a v závěru se věnuje Skolemovým, Beattyho a Uspenského větám.