Metoda největšího spádu při řešení soustav lineárních rovnic - Švendová, Vendula, 1985- (2007)
Předložená práce je zaměřena na řešení soustav lineárních rovnic a je rozdělena do čtyř kapitol. Úvodní kapitola popisuje problémy spojené s řešením soustav lineárních rovnic. Druhá kapitola zavádí základní definice a věty úzce spojené s daným tématem. Princip iteračních metod založených na minimalizaci kvadratické formy, zejména metodu největšího spádu, popisuje třetí kapitola. Poslední kapitola je věnována příkladům.