Obsah DNA a AT/GC genomový poměr u druhů rodu Carex - Lipnerová, Ivana, 1985-; Bureš, Petr, 1963-; Masarykova univerzita. Ústav botaniky a zoologie (2007)
Cílem práce je změření velikosti genomu, AT/GC genomového poměru a počtu chromozomů u rodu Carex za použití průtokové cytometrie. Získané výsledky jsou zkoumány z pohledu evoluce genomu tohoto rodu a zkoumány ve vztahu k ekologickým faktorům. Součástí práce je seznam studovaných druhů a naměřená data.
I measured and studyied the genome size, AT/gc genomic ratio and chromosome numbers for the genus Carex by flow cytometry. The aim of work is to determinate if there is relationship between obtained data and evolution of genera and if there is correlation between my results and ecological factors. List of studies species and obtained data are included.
Vedoucí práce: Petr Bureš
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007
Keywords: Carex L; genetika rostlin; ostřice; Carex; plant genetics; bakalářské práce; CD-ROM; bachelor's theses