Vegetace rákosin a vysokých ostřic na transektu od Českomoravské vrchoviny po Dyjskosvratecký úval - Juříček, Michal, 1982- (2007)
Úkolem práce je fytocenologicky zdokumentovat aktuální výskyt vegetace rákosin a vysokých ostřic (třída Phragmito-Magnocaricetea, řády Phragmitetalia a Magnocaricetalia) na rybnících v území s výrazným kontrastem podmínek prostředí (klima, geologická stavba). Území bylo vymezeno od Českomoravské vrchoviny po Dyjsko-svratecký úval. Součástí práce je seznam studovaných rybníků s informacemi o jejich umístění v terénu, nadmořské výšce, obhospodařování apod.