Tafonomie - současný stav a perspektivy - Němec, Jakub (2007)
Tato literární rešerže je zaměřená na shrnutí dosavadních poznatků o tafonomii. Z dostupné literatury byli popsány nejdůležitější výzkumy a studie používané v tafonomii. Součastně nabízí pohled na její postupný vývoj a zařazení do společnosti ostatních přírodovědných věd. Je zde také brán zřetel i na její možné vyhlídky do budoucnosti.