Mineralizace puklin a zvětralin hadcového tělesa ve Věžné u Nedvědice - Solnička, Silvestr (2007)
Tato bakalářská práce popisuje mineralogii puklin serpentinitového tělesa ve Věžné u Nedvědice. Formou rešerše literatury je zpracována obecná problematika serpentinitů a dosavadní znalosti o geologii, petrologii a mineralogii studované lokality. Puklinová mineralizace je charakterizována na základě vlastního výzkumu. Nově byl zjištěn na této lokalitě např. výskyt aragonitu.