Obsah DNA a AT/GC genomový poměr u druhů rodu Carex - Lipnerová, Ivana, 1985- (2007)
Cílem práce je změření velikosti genomu, AT/GC genomového poměru a počtu chromozomů u rodu Carex za použití průtokové cytometrie. Získané výsledky jsou zkoumány z pohledu evoluce genomu tohoto rodu a zkoumány ve vztahu k ekologickým faktorům. Součástí práce je seznam studovaných druhů a naměřená data.