Lesní vegetace území severovýchodně od Vizovic - Járová, Iveta (2007)
Úkolem mé bakalářské práce byla fytocenologická studie území severovýchodně od Vizovic. Byla provedena literární rešerše k přírodním podmínkám a historii botanického výzkumu území. Terénní výzkum lesní vegetace následoval metody curyšsko-montpellierské školy. Zaznamenané snímky byly převedeny do databáze TURBOVEG a dále byly zpracovány v programu JUICE. Metodou TWINSPAN se snímky rozdělily do skupin, které jsem popsala na základě ekologických faktorů. Použila jsem Ellenbergovy hodnoty pro světlo, teplo, živiny, vlhkost a půdní reakci a změřené hodnoty pH a konduktivity půdního výluhu. Rozlišené skupiny snímků jsem srovnala s údaji z Hostýnských vrchů a Bílých Karpat. Práce může sloužit jako podklad pro další výzkum v území.