Vliv signální sekvence na účinek mutantních proteinů cryptogeinu - Balcarová, Hana (2007)
Cryptogein patří mezi elicitíny, což jsou proteiny vylučované Oomycetou Phytophthorou. V tabákových buňkách mohou indukovat obrannou reakci. Indukce obranné reakce byla sledována na změnách pH a syntéze aktivních forem kyslíku (peroxidu vodíku) u mutovaných forem tohoto proteinu. Cílem práce bylo studium vlivu signální sekvence mutantních proteinů na indukci obranné reakce. Koncentrace vzniklého peroxidu vodíku byla určena luminolovou metodou, změny pH byly měřeny pH elektrodou.