Specifické obohacovací techniky fosfopeptidů - Šedová, Kateřina, 1985- (2007)
Cílem této práce byla optimalizace a studium postupů specifického obohacení fosfopeptidů po proteolytickém štěpení fosfoproteinů a před vlastní MS analýzou. Jako modelový protein byl zvolen hovězí alfa-kasein. Analýzy byly provedeny na MALDI-TOF MS. Jako nejvhodnější byla potvrzena analýza z normální MALDI destičky s matricí sDHB a separace na oxidu titaničitém, dle postupu převzatého z práce M. Larsena (Mol Cell Proteomics 2005, 4:873-886). Byly analyzovány vlastnosti postupu; vykazuje dobrou opakovatelnost i selektivitu. Dále byly studovány komerční postupy, z nichž uspokojivé výsledky poskytuje MB-IMAC Fe.