Strategie rozvoje cestovního ruchu mikroregionu Litovelsko - Rakowski, Michal (2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu Litovelsko. Cílem práce je podat souhrnný přehled turistické nabídky mikroregionu, zhodnotit předpoklady rozvoje cestovního ruchu a navrhnout možná řešení pro jeho rozvoj. První část se krátce věnuje definování cestovního ruchu a jeho situaci v České Republice. Následuje analýza turistické nabídky mikroregionu. V závěrečné části jsou navrženy priority, cíle, projekty a aktivity týkající se rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu.