Apolloniova úloha - Liška, Petr (2007)
Práce rozebíra všechny možné případy Apolloniovy úlohy a řeší je na základě pojmů definovananých na střední škole (stejnolehlost, mocnost bodu ke kružnici, množiny bodů daných vlastností) nebo tak, aby byla jejich řešení pochopitelná pouze se středoškolskými znalostmi (řešení užitím tranformací).