Strategie občana ČR při přechodu na EURO - Vajbar, Libor (2007)
Tato práce se zabývá návrhem strategie, kterou by občan ČR mohl aplikovat, při přechodu koruny na EURO. Strategie je založena na investování volných prostředků, aby bylo zamezeno možným negativním vlivům. Při umístění volných prostředků jsou využity investiční certifikáty a pracuje se rovněž s poznatky z teorie portfolia. Výstupem celé práce je dokument vytvořený v programu Microsoft Office Excel, který má za úkol provést veškeré výpočty týkající se investice.