Vázané extrémy v ekonomii (maximalizace v ekonomii) - Kopecká, Eva (2007)
Každé ekonomické rozhodování se řídí pravidly maximalizace užitku a minimalizace nákladů. Ve své práci se zabývám maximalizací, v ekonomické části pak zejména maximalizací užitku. Využívám základní pojmy z Diferenciálního počtu a Mikroekonomie. Popisuji metodu řešení a postup určení vázaného extrému, dále základní pojmy z teorie spotřebitele a teorie užitku. Uvádím příklady z ekonomie: chování spotřebitele na trhu práce.