Homogenní množiny - Doucha, Michal (2007)
Cílem práce je uvést kombinatorickou teorii množin z pohledu homogenních množin a Ramseyových/rozkladových šipek. Jsou dokázány nejdůležitější věty a předvedeny jejich aplikace v topologii a teorii grafů.