Mocninné řady - Tučková, Martina (2007)
Tématem práce jsou mocninné řady. Speciální případy řad funkčních. V první kapitole se seznámíme se základními pojmy týkajícími se obecně řady a její konvergence. Druhá kapitola je již věnována definici samotné mocninné řady a její konvergenci. Ve třetí kapitole si definujeme pojem poloměr konvergence a ukážeme si postup jeho výpočtu. Čtvrtá kapitola je zaměřena na vlastnosti mocninné řady. A to její spojitost, derivaci a integraci. Pátá kapitola je věnována Taylorově a Maclaurinově řadě a rozvoji některých elementárních funkcí do Maclaurinovy řady. Šestá a poslední kapitola se týká užití mocninné řady.