Integrál závislý na parametru - Hubáčková, Eliška; Bartušek, Miroslav, 1945-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2007)
Práce se zabývá výkladem (Riemannova) reálného integrálu závislého na parametru. První část obsahuje definice a věty týkající se jednoduchého integrálu závislého na parametru, dále pak řešené příklady a aplikaci - jak geometrickou, tak fyzikální. Druhá část je zaměřena na nevlastní integrál závislý na parametru a to na nevlastní integrál v mezích. Opět je uvedena nejdříve teorie, pak řešené příklady a na závěr je naznačena geometrická aplikace.
This thesis concerns with explanation of the (Riemann) real integral depending on parameter. First part includes definitions and theorems concerning integral depending on parameter, then solved examples and geometric application as well as physical ones. Second part deals with imroper integral depending on parameter and exactly on improper integral on the interval. The theory is followed by solved examples and at the end there is indicated the geometric application.
Vedoucí práce: Miroslav Bartušek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: integrální počet; integral calculus; bakalářské práce; bachelor's theses