Konvexní funkce - Dekanová, Lenka (2007)
Konvexní funkce mají mnoho důležitých vlastností týkajících se spojitosti, lokálních minim apod. Popisují řadu jevů v přírodních, technických i společenských vědách. Proto je tato práce věnována jejich základním vlastnostem.