Modely oceňovania opcií - Vernerová, Lucie, 1985- (2007)
Táto bakalárska práca popisuje princíp funkčnosti základných modelov oceňovania opcií. Cieľom prvej kapitoly je zoznámiť sa s potrebnou terminológiou opčných trhov. Druhá kapitola sa už zaoberá oceňovacími modelmi. Podrobne vysvetľuje diskrétny binomický model a následne popisuje konštrukciu jeho spojitej verzie, Black- Scholesovho modelu. Posledná kapitola porovnáva výhody a nevýhody jednotlivých modelov. Získané znalosti sú aplikované pri riešení konkrétnych príkladov, ktoré majú prispeť k názornosti danej oblasti.