Středověká keramika Brna (na příkladu objektů č. 1, 10, 15, 16 z Mečové ulice 2) - Vohryzek, Stanislav, 1983- (2007)
Práce se zabývá vyhodnocením středověké keramiky z objektů - jímek č. 1, 10, 15 a 16 z Mečové ulice 2 v Brně. Obsahuje základní údaje o lokalitě a jejim vývoji a o funkci jímek. Hlavní částí je zpracování keramiky, která přísluší 13. - počátku 14. století. Soubor je dále porovnáván s dalšími soubory datovanými do této doby.