Středohradištní keramika na střední Moravě - Pokorná, Lucie (2007)
Práce se věnuje středohradištní sídlištní keramice ze střední Moravy. Zpracovávána je keramika z lokalit Kojetín a Přerov. Řešena je otázka regionalizace velkomoravské keramiky. Učiněn je také pokus o nastínění vývoje středohradištní keramiky na střední Moravě, a to zejména na základě lokalit Přerov a Prostějov U sv. Anny a Čechovice-Domamyslice.