Didaktické programy pro školní mládež v areálu památkových objektů v Ratibořicích - Babiččině údolí - Zálišová, Martina (2007)
Práce je rozdělena do dvou částí . Teoretická část je zaměřena na oblast památkové péče, její využití, prezentace atd.. Mezi ně patří i uplatnění muzejní pedagogiky při tvorbě didaktických programů pro školní mládež. Navazující praktická část se věnuje Národní kulturní památce Státnímu zámku Ratibořice a objektům v Babiččině údolí. Výsledkem práce jsou navržené programy pro školní mládež, které by měly vést k novému způsobu využívání ratibořických památek a vytvoření podmínek pro zlepšení komunikace mezi školami a správou Státního zámku Ratibořice. Návrhy byly vytvořeny tak, aby odpovídaly požadavkům Rámcových vzdělávacích programů a využívaly metod muzejní pedagogiky