Hmotná kultura brněnského měšťana v 15. století (na základě výzkumu v Mečové ulici č. o. 2) - Krásenská, Lenka (2007)
Tématem předkládané práce je zpracování keramického souboru z objektu č. 7 z Mečové ulice č. 2. Materiál z objektu byl získán při záchranném výzkumu, který proběhl v letech 1990-1992. Keramické nálezy byly rozděleny do čtyř kategorií, jsou to kuchyňská a stolní keramika, následuje stavební, technická a kamnářská keramika. Keramický soubor obsahoval také mince a železné artefakty. Tento objekt byl datován nalezenými platidly na přelom 14. a 15. století až do 60. let 15. století.