Zánět a možnosti jeho léčby - Buriánková, Eva (2007)
Tato bakalářská práce formou literární rešerše shrnuje základní poznatky o procesu zánětu. Zaměřuje se na celkový proces zánětu, jeho mechanismy, projevy, buněčnou i humorální složku včetně možného poškozujícího působení zánětu. Samostatná kapitola je pak věnována zánětu ve vztahu k vybraným typům onemocnění. Závěrečný oddíl se zabývá farmakologií zánětu, a to speciálně dvěma typy léčiv, steroidními a nesteroidními antiflogistiky, jejich mechanismy působení, léčebným užitím i nežádoucími účinky.