Fyzikální parametry oběhové soustavy před a po zátěži u trénovaných jedinců - Kolářová, Kateřina (2007)
V tomto měření, které se zabývalo fyzikálními parametry oběhové soustavy člověka, bylo důležité porozumět základním fyzikálním a fyziologickým zákonům a poznatkům, které jsou popsány v teoretické části této práce. Měřenými parametry byly: tep, tlak krve, EKG a saturace krve kyslíkem. Hodnoty těchto parametrů byly získány na testovaných osobách, konkrétně od sportovců a lidí, kteří aktivně nesportují. Výsledky měření byly porovnány mezi trénovanými a netrénovanými muži a pak s teoretickou rovinou této práce.