Metody analýzy proteomu rostlin a jejich využití při studiu role hormonálních regulací - Pařízková, Kateřina (2007)
Tato bakalářská práce je věnována především separaci proteinů pomocí dvojrozměrné elektroforézy. Část práce pojednává také o mechanismu působení cytokininů, který však doposud není zcela odhalen. Právě dvojrozměrná elektroforéza by se měla uplatnit při jeho dalším výzkumu.