Úloha proteinu p73 v embryogenezi a tumorigenezi nervové soustavy - Nekulová, Marta (2007)
Protein p73 je homologem nádorového supresoru p53. Gen pro tento protein je lokalizován v oblasti 1p36, která u řady nádorů podléhá ztrátě heterozygosity. Biologická úloha p73 je zčásti podobná jako u p53, p73 je však zapojen i do dalších signálních drah a může plnit i funkce antagonistické. V první části bakalářské práce je popsána účast p73 v procesu nádorové transformace, zejména s ohledem na neuronální nádory dětského věku. Druhá část práce je zaměřena na roli p73 při diferenciačních procesech v neuronální tkáni běhěm morfogeneze.