Určitý integrál v R - Borkovec, Pavel; Bartušek, Miroslav, 1945-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2007)
Tématem mé bakalářské práce je Určitý integrál v R a jeho aplikace.První kapitola je připomenutím některých pojmů a vět především z diferenciálního počtu, které jsou využity v dalších kapitolách.Druhá kapitola je zaměřena na teorii Riemannova integrálu, jsou zde zachyceny jeho nejdůležitější vlastnosti a základní metody výpočtu.Třetí kapitola se věnuje využití určitého integrálu v praxi.
The topic of this diploma work is Integral in R and its applications.The first chapter reminds some ideas and theorems of differential calculus,which are used in next chapters.The second chapter is pointed to the theory of Riemann's integral,there are its most important features and primary methods of its calculation.The third chapter is about using integral in practice.
Vedoucí práce: Miroslav Bartušek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: integrální počet; určitý integrál; definite integrals; integral calculus; bakalářské práce; bachelor's theses