Náhodná procházka a její aplikace - Bartuňková, Michaela (2007)
Tato práce se věnuje stochastickému procesu zvanému náhodná procházka, jeho vlastnostem a využití. Součástí práce je problematika martingalu a na něj navazující aplikace, cenové pohyby akcií na burze.