Diferenciální rovnice 1. řádu v ekonomii - Čípová, Gabriela (2007)
Cílem této bakalářské práce je pojednání o diferenciálních rovnicích 1. řádu, s důrazem na lineární diferenciální rovnice 1. řádu, a jejich aplikace v ekonomii, a to v dynamice IS-LM modelu a agregátním růstovém modelu s technologickou změnou.