Walrasov model a jeho význam v dejinách ekonomických teórií - Belko, Michal, 1985- (2007)
Práca opisuje Walrasov model všeobecnej rovnováhy, približuje jeho skonštruovanie a prostredníctvom rozvíjajúcej sa matematiky a ekonómie odhaľuje jeho nedostatky, ktoré boli v priebehu rokov prekonávané. Práca ďalej hovorí o idiferenčnej analýze a o autoroch, ktorí tento model využili ako základ pre mnohé významné zistenia.