Diagnostika očních virových onemocnění - Horváthová, Martina (2007)
Oční virová onemocnění jsou celosvětově rozšířena. Infekce virem herpes simplex (HSV) patří mezi nejběžnější choroby postihující lidi a je také hlavní příčinou slepoty. Z tohoto důvodu je rychlá a přesná diagnostika nezbytná k zahájení okamžité a vhodné léčby. Cílem této práce je popsat anatomii oka, nejčastější původce očních virových onemocnění a běžné metody diagnostiky.