Staré tisky v muzeu a v knihovně. Srovnání fondu starých tisků Ústřední knihovny Filozofické fakulty MU a Historického oddělení Moravského zemského muzea - Venhauerová, Marcela, 1977- (2007)
Anotace Tato diplomová práce podává přehled historie a součanosti fondu vzácných tisků Ústřední knihovny filozofické fakulty Masarykovy univerzity a Historického oddělení Moravského zemského muzea. Zabývá se vznikem historických fondů, jejich chronologickou stavbou a tématickou strukturou. V závěru je porovnána metodika práce těchto dvou institucí - knihovny a muzea. Analýza získaných informací má vytvořit přehled nejen o minulosti a sučasnosti starých tisků, ale také zodpovědět otázky spojené s jejich budoucností. Součástí přáce jsou i soupisy starých tisků. Název diplomové práce: Staré tisky v muzeu a v knihovně.Srovnání fondu starých tisků Ústřední knihovny filozofické fakulty MU a Historického oddělení Moravského zemského muzea Vedoucí práce: Mgr. Jiří Mitáček, Ph.D