Prognostické a prediktivní genetické markery u nefroblastomu, hepatoblastomu, sarkomů a germinálních nádorů dětského věku - Šebestová, Hana (2007)
Genetické změny, které jsou specifické pro daný typ nádoru, jsou využívány k odlišení nádorových buněk od nenádorových. Umožňují zařazování pacientů do jednotlivých podskupin s odlišným stupněm rizika a mohou sloužit i k monitorování průběhu léčby. Z hlediska individualizace terapie jsou důležité jednak prognostické markery, které přinášejí informaci o dalším průběhu nádorového onemocnění, a dále markery prediktivní, které umožňují předpovědět reakci na konkrétní typ léčby.